-κήλες-e1608538929147

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο με τον εκπαιδευτή ιατρό Γ. Χατζημαυρουδή και τους εκπαιδευόμενους χειρουργούς από τη Μ. Ανατολή.

Έμπειροι χειρουργοί από τη Μέση Ανατολή και ειδικότερα, τέσσερις από τη Σαουδική Αραβία, δύο από τη Τζέντα και δύο από το Ριάντ, συμμετείχαν στο πρώτο σεμινάριο του 2020 που οργάνωσε ο  Αναπλ. Καθηγητής Χειρουργικής, Γρηγόριος Χατζημαυρουδής για την «τεχνική TAR για τον διαχωρισμό των κοιλιακών τοιχωμάτων και την ανακατασκευή τους, σε ασθενείς με μεγάλες/πολύπλοκες κοιλιοκήλες».

Το πρώτο διεθνές σεμινάριο διεξήχθη στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου χειρουργεί ως ιδιώτης ιατρός ο Δρ. Χατζημαυρουδής,  ενώ ακολουθεί και νέο σεμινάριο στις 9-10 Μαρτίου με τη συμμετοχή ιατρών από τη Ν. Α. Ευρώπη, στην ίδια κλινική.

Η τεχνική TAR που εφαρμόζεται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό από τον Δρ. Γρ. Χατζημαυρουδή και σε ελάχιστα εξειδικευμένα Κέντρα διεθνώς, είναι η πλέον αποτελεσματική επιστημονικά προσέγγιση για την αντιμετώπιση ασθενών με πολύ μεγάλες, σύνθετες και δύσκολες κοιλιοκήλες, συχνά μετεγχειρητικές. Γι΄ αυτό και εκδηλώνεται τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια χειρουργών. Τα σεμινάρια είναι ολιγάριθμα καθώς περιλαμβάνουν παρουσία των εκπαιδευόμενων στα χειρουργεία όπου διενεργούνται επεμβάσεις με την τεχνική TAR από τον Δρ. Γ. Χατζημαυρουδή και ακολουθεί η θεωρητική κατάρτιση.