Νέο διεθνές σεμινάριο του Δρ. Χατζημαυρουδή στην τεχνική TAR

Νέο διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο με τη συμμετοχή Χειρουργών από χώρες της Μέσης Ανατολής για την εκπαίδευσή τους σε τεχνικές του οπίσθιου διαχωρισμού των κοιλιακών τοιχωμάτων με διατομή του εγκάρσιου κοιλιακού μυός (τεχνική TAR –Transversus Abdominis Release), πραγματοποιήθηκε από τον επικ. Καθηγητή Χειρουργικής εξειδικευμένο στην τεχνική, κ. Γρηγόρη Χατζημαυρουδή.

Το σεμινάριο περιλάμβανε live χειρουργεία ασθενών για μεγάλες – περίπλοκές κοιλιοκήλες και μαθήματα θεωρητικής κατάρτισης.

  • Στη φωτογραφία, ο Δρ. Χατζημαυρουδής, πλαισιωμένος από τους εκπαιδευόμενους ιατρούς.

Εκπαίδευση ιατρών από τη Μ. Ανατολή σε νέα τεχνική για τις δύσκολες κοιλιοκήλες

Με δύο live χειρουργεία ασθενών για μεγάλες – περίπλοκές κοιλιοκήλες και μαθήματα θεωρητικής κατάρτισης πάνω σε τεχνικές του οπίσθιου διαχωρισμού των κοιλιακών τοιχωμάτων με διατομή του εγκάρσιου κοιλιακού μυός (τεχνική TAR –Transversus Abdominis Release), ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης από τον επικ. Καθηγητή Χειρουργικής εξειδικευμένο στην τεχνική αυτή, κ. Γρηγόρη Χατζημαυρουδή.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν Χειρουργοί από τη Μέση Ανατολή. Αντίστοιχα σεμινάρια για ξένους ιατρούς πάνω στις εξειδικευμένες τεχνικές αντιμετώπισης μεγάλων μετεγχειρητικών κηλών που εφαρμόζονται μόνο στο Ιατρικό Διαβαλκανικό και σε πολύ λίγα εξειδικευμένα Κέντρα διεθνώς, θα πραγματοποιηθούν εκ νέου στις 8 & 9 Απριλίου και στις 13 & 24 Σεπτεμβρίου.

  • Στη φωτογραφία, από δεξιά, οι ιατροί που συμμετείχαν στο σεμινάριο, από τον Λίβανο, το Κουβέϊτ, ο εκπαιδευτής κ. Χατζημαυρουδής, από το Κουβέϊτ, το Ιράν και εκπρόσωπος εταιρίας από την Ελλάδα.

Στο συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας AMLI ο Δρ. Γρ. Χατζημαυρουδής

Στο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2018 (Athens Medical Leadership and Innovation Conference 2018), που οργανώνει ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών,  θα μιλήσει ο επικ. Καθηγητής Χειρουργικής κ. Γρηγόρης Χατζημαυρουδής.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου στο οποίο παρουσιάζονται πρωτοποριακές μέθοδοι, τεχνικές και ιατρικά επιτεύγματα τα οποία πραγματοποιούνται στα νοσοκομεία του Ομίλου Ιατρικού, ο prof. Χατζημαυρουδής θα παρουσιάσει τις πρωτοποριακές τεχνικές που εφαρμόζει στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στην ενότητα του συνεδρίου «Νεώτερες Εξελίξεις στη Γενική Χειρουργική», ο prof. Γ. Χατημαυρουδής, θα αναπτύξει το θέμα «Οπίσθιος διαχωρισμός των κοιλιακών τοιχωμάτων με διατομή του εγκάρσιου κοιλιακού μυός: Mια νέα τεχνική για την αποκατάσταση μεγάλων/σύνθετων κοιλιοκηλών».

Το συνέδριο πραγματοποιείται από 23 έως 25 Νοεμβρίου στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Κορυφαίοι επιστήμονες από τα νοσοκομεία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, αλλά και οι διεθνείς ομόλογοί τους, θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις στους αντίστοιχους τομείς εξειδίκευσής τους.

Παράλληλα, στο συνέδριο θα γίνει η παρουσίαση των σημαντικότερων διεθνών τάσεων, που αφορούν τον Ιατρικό Τουρισμό, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον καίριο ρόλο της προάσπισης των δικαιωμάτων των ασθενών.

 

 

ο Δρ. Γρηγόρης Χατζημαυρουδής έχει ανακοινώσει περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά συνέδρια και 20 σε διεθνή συνέδρια, επτά εκ των οποίων έχουν βραβευθεί, ενώ έχει προσκληθεί και συμμετάσχει ως εισηγητής σε 36 στρογγύλες τράπεζες στα πλαίσια συνεδρίων, σεμιναρίων και μετεκπαιδευτικών μαθημάτων.

Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει τις εργασίες 118 συνεδρίων (84 ελληνικών και 34 διεθνών) και 71 σεμιναρίων, φροντιστηρίων και μετεκπαιδευτικών μαθημάτων.

Ενδεικτικά στιγμιότυπα ομιλιών της τελευταίας περιόδου (2016- 2017-2018)

Εκπαίδευση χειρουργών από το Ντουμπάι και την Τουρκία

Πέντε γενικοί χειρουργοί από το Ντουμπάι και την Τουρκία, συμμετείχαν στο δεύτερο διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο (live surgery workshop) που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, για την εκπαίδευσή τους πάνω στις πλέον σύγχρονες και προηγμένες – εξειδικευμένες τεχνικές αντιμετώπισης μεγάλων μετεγχειρητικών κηλών. Η εκπαίδευση αφορά την εκπαίδευσή τους θεωρητικά και εντός χειρουργείου, στην τεχνική του οπίσθιου διαχωρισμού των κοιλιακών τοιχωμάτων με διατομή του εγκάρσιου κοιλιακού μυός (τεχνική TAR –Transversus Abdominis Release).

Η εκπαίδευση των ξένων χειρουργών, έγινε από τον εξειδικευμένο στη χειρουργική των κηλών και την ανακατασκευή των κοιλιακών τοιχωμάτων, επικ. Καθηγητή Χειρουργικής του ΑΠΘ και συνεργάτη του Ιατρικού Διαβαλκανικού, Γρηγόριο Χατζημαυρουδή και αφορά στον Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τη θεωρητική κατάρτιση των συμμετεχόντων πάνω στις τεχνικές του οπίσθιου διαχωρισμού των κοιλιακών τοιχωμάτων που εφαρμόζεται σε πολύ λίγα εξειδικευμένα Κέντρα διεθνώς.

  • Στη φωτογραφία, η ομάδα των εκπαιδευόμενων χειρουργών. Στο κέντρο, με τη χειρουργική στολή, ο εκπαιδευτής, Γ. Χατζημαυρουδής.

 

 

Διεθνές σεμινάριο για την εκπαίδευση με live surgery επτά χειρουργών (οι πέντε από τη Σαουδική Αραβία, την Ισπανία και την Αίγυπτο) από τον εξειδικευμένο χειρουργό Δρ. Γρηγόριο Χατζημαυρουδή, στην τεχνική TAR του οπίσθιου διαχωρισμού των κοιλιακών τοιχωμάτων με διατομή του εγκάρσιου κοιλιακού μυός, σε δύο ασθενείς με μεγάλες και περιπεπλεγμένες μετεγχειρητικές κήλες, πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό. Στη φωτογραφία, στις 13. 4.2018, οι φιλοξενούμενοι ιατροί, πλαισιώνουν τον εκπαιδευτή τους Δρ. Χατζημαυρουδή και την ομάδα στήριξης του Ιατρικού Διαβαλκανικού.

 

Ομιλία του κ. Γρ. Χατζημαυρουδή στα πλαίσια του 13ου Συνεδρίου της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος που διοργανώθηκε το Νοέμβριο του 2017 στη Θεσσαλονίκη.

Ομιλία του κ. Χατζημαυρουδή στα πλαίσια της ημερίδας «Βουβωνοκήλη: Από την πλαστική Bassini στις Σύγχρονες Χειρουργικές Τεχνικές Αποκατάστασης» που διοργανώθηκε από τη Β΄ Χειρουργική Κλινική ΑΠΘ το 2017 στο Τελόγλειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη.

Ομιλία του κ. Γρ. Χατζημαυρουδή, στη Χειρουργική – Παθολογική Διημερίδα Έδεσσας που οργάνωσε η Χειρουργική – Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Έδεσσας σε συνεργασία με τη Χειρουργική – Παθολογική Κλινική του Γ.Ν.ΑΧΕΠΑ και Α΄ΠΡΠ, στον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας τον Δεκέμβριο του 2017.

Ομιλία του κ.Γρ. Χατζημαυρουδή στο Biennially Symposium SALONICA 2017 με κύρια θεματολογία τις Λοιμώξεις και τη Σήψη – «Infections and Sepsis on Severly Infected Patients » που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 στο ξενοδοχείο Macedonia Palace στη Θεσσαλονίκη.

Ομιλία του κ. Γρ. Χατζημαυρουδή για τις τεχνικές διαχωρισμού των κοιλιακών τοιχωμάτων στα πλαίσια του 1ου Διεθνούς Κλινικού Σεμιναρίου για τον οπίσθιο διαχωρισμό των κοιλιακών τοιχωμάτων που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2017 με συμμετοχή αποκλειστικά ξένων χειρουργών. 

Ομιλία του κ. Γρ. Χατζημαυρουδή για την αντιμετώπιση των μεγάλων-περίπλοκων κοιλιοκηλών και τη χρήση βιοσυνθετικών πλεγμάτων σε διεθνές σεμινάριο (Hernia Masterclass) που διοργανώθηκε τον Ιούνιο του 2017 στην Αθήνα, με διεθνή συμμετοχή

O κ. Γρ. Χατζημαυρουδής μαζί με τον Prof. G. Campanelli, Πρόεδρο της Ευρωπαικής Εταιρείας Κήλης (European Hernia Society) στα πλαίσια της ημερίδας «Βουβωνοκήλη: Από την πλαστική Bassini στις Σύγχρονες Χειρουργικές Τεχνικές Αποκατάστασης» που διοργανώθηκε από τη Β΄ Χειρουργική Κλινική ΑΠΘ το 2017 στο Τελόγλειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη.

Ομιλία του κ. Γρ. Χατζημαυρουδή στα πλαίσια του 30ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χειρουργικής και Διεθνούς Χειρουργικού Forum Εταιρείας Βορείου Ελλάδος που διοργανώθηκε το Νοέμβριο του 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γρ. Χατζημαυρουδής με τον κ. Oscar Ramirez, πλαστικό χειρουργό στο Miami των ΗΠΑ, ο οποίος υπήρξε ο πρωτεργάτης των τεχνικών διαχωρισμού των κοιλιακών τοιχωμάτων

Ο κ. Γρ. Χατζημαυρουδής μαζί με τους υπόλοιπους ομιλητές του European Hernia Symposium (EHS) που διοργανώθηκε στο Παρίσι τον Οκτώβριου του 2016, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο Προεδρος (G. Campanelli) και ο Γραμματέας (S. Morales Conde) της Ευρωπαικής Εταιρείας Κήλης.

Ομιλία του κ. Γρ. Χατζημαυρουδή στα πλαίσια του 36ο Πανελληνίου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας που διοργανώθηκε στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2016

Το Νοσοκομείο Cleveland Clinic στο Cleveland των ΗΠΑ, το νοσοκομείο όπου μετεκπαιδεύθηκε ο Επικ. Καθηγητής κ. Γ. Χατζημαυρουδής. Επί σειρά ετών το Cleveland Clinic βρίσκεται μέσα στα 3 καλύτερα νοσοκομεία των ΗΠΑ.

Ο .Επικ. Καθηγητής κ. Γρ. Χατζημαυρουδής μαζί με τον Καθηγητή Michael Rosen, Καθηγητή Χειρουργικής στο Lerner College of Medicine, Cleveland Clinic Foundation. Ο Prof. Michael Rosen είναι Διευθυντής του Comprehensive Hernia Center στο Cleveland Clinic, κέντρου στο οποίο μετεκπαιδεύθηκε ο κ. Χατζημαυρουδής στις προηγμένες τεχνικές αποκατάστασης δύσκολων κοιλιοκηλών.