Νέο Διεθνές Σεμινάριο Εκπαίδευσης Χειρουργών

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της προηγμένης τεχνικής του οπίσθιου διαχωρισμού των κοιλιακών τοιχωμάτων με διατομή του εγκάρσιου κοιλιακού μυός (τεχνική TAR –Transversus Abdominis Release) και την ανακατασκευή των τοιχωμάτων, αναγνωρίζονται από την παγκόσμια Χειρουργική Κοινότητα και εφαρμόζονται σε άκρως εξειδικευμένα κέντρα διεθνώς, για την αντιμετώπιση σύνθετων και επιπλεγμένων μετεγχειρητικών κοιλιοκηλών. Ένα τέτοιο Κέντρο, είναι το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, στο οποίο  χειρουργεί ο αναπλ. Καθηγητής Γρηγόριος Χατζημαυρουδής, ενώ παράλληλα εκπαιδεύει χειρουργούς από την Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η ζήτηση για κατάρτιση Χειρουργών, ιδιαίτερα από προηγμένες ιατρικά χώρες, είναι συνεχώς αυξανόμενη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το τρέχον έτος ξεκινά με το πρώτο σεμινάριο στις 24 και 25 Φεβρουαρίου στο Ιατρικό Διαβαλκανικό. Συμμετέχουν 4 Χειρουργοί από τη Σαουδική Αραβία, δύο από τη Τζέντα και δύο από το Ριάντ. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσία στο Χειρουργείο κατά τη διάρκεια διενέργειας επεμβάσεων με την τεχνική TAR και θεωρητική κατάρτιση από τον αναπλ. Καθηγητή Χειρουργικής του ΑΠΘ, Γ. Χατζημαυρουδή.

Ακολουθεί δεύτερο διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 9-10 Μαρτίου 2020 επίσης στο Ιατρικό Διαβαλκανικό.

Θα ακολουθήσουν άλλα δύο σεμινάρια στην Β΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης, με εκπαιδευτή πάντα τον Χειρουργό κ. Γρηγόρη Χατζημαυρουδή. Το πρόγραμμά τους θα ανακοινωθεί σύντομα.

Χειρουργική Κήλης | Γενικός Χειρούργος Γρ. Χατζημαυρουδής