Κέντρο Χειρουργικής Σύνθετων Κηλών

Από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου: 

Θεσσαλονίκη, 11.3.2021.- Εξειδικευμένο «Κέντρο Αντιμετώπισης Σύνθετων Κηλών και Ανακατασκευής Κοιλιακών Τοιχωμάτων», το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα πολύ λίγα Κέντρα διεθνώς, λειτουργεί πλέον στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Διευθυντής του Κέντρου είναι ο  κ. Γρηγόριος Χατζημαυρουδής, Aναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, μετεκπαιδευθείς  στις ΗΠΑ, με εξειδίκευση και μακρά εμπειρία στην εφαρμογή των πιο σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών για την  αντιμετώπιση σύνθετων κηλών των κοιλιακών τοιχωμάτων.

 

Το Κέντρο απευθύνεται σε ασθενείς που ταλαιπωρούνται από:

  • Μεγάλες κήλες των κοιλιακών τοιχωμάτων, κήλες σε δύσκολα ανατομικά σημεία της κοιλιακής χώρας και σύνθετες μετεγχειρητικές κήλες
  • Κήλες με ταυτόχρονη συνύπαρξη σοβαρών συνοδών προβλημάτων υγείας, όπως παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, ανοσοκαταστολή.
  • Επιπλοκές από προηγούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης κήλης, όπως είναι η υποτροπή της κήλης, η λοίμωξη του πλέγματος και ο χρόνιος πόνος.

 

Κίνητρα για την σύσταση του Κέντρου αντιμετώπισης σύνθετων κηλών και ανακατασκευής κοιλιακών τοιχωμάτων αποτέλεσαν τόσο η  προσέλευση και επιτυχής αντιμετώπιση ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού  βαρύτατων περιστατικών ασθενών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό κατά τα τελευταία χρόνια, όσο και η συμμετοχή πληθώρας  χειρουργών στα διεθνή κλινικά σεμινάρια που έχουν ήδη διοργανωθεί με στόχο την εκπαίδευση στις εφαρμοζόμενες χειρουργικές τεχνικές.

Όπως εξηγεί ο Διευθυντής του Κέντρου, Καθηγητής κ. Γρ. Χατζημαυρουδής, «η φιλοσοφία της λειτουργίας του Κέντρου είναι η εξατομικευμένη και ολιστική προσέγγιση του κάθε ασθενούς με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, από μια ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού, σε ένα άρτια οργανωμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως είναι το Ιατρικό Διαβαλκανικό. Η προσέγγιση αυτή στηρίζεται σε ένα συγκεκριμένο τρίπτυχο που περιλαμβάνει την κατάλληλη προεγχειρητική προετοιμασία του κάθε ασθενούς, την επιλογή και εφαρμογή της πλέον ενδεδειγμένης χειρουργικής τεχνικής και τη στενή μετεγχειρητική παρακολούθηση, ώστε να διασφαλισθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Παράλληλα, συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό του έργο, το Κέντρο θα επεκτείνει την ήδη επιτυχημένη διοργάνωση διεθνών εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ημερίδων, αλλά και την έρευνα, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του σε συνέδρια και τη δημοσίευσή τους σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Οι ενδιαφερόμενοι ασθενείς μπορούν να απευθυνθούν στο Ειδικό  Ιατρείο του Κέντρου  Αντιμετώπισης Σύνθετων Κηλών και Ανακατασκευής Κοιλιακών Τοιχωμάτων που λειτουργεί στο Ιατρικό  Διαβαλκανικό (τηλ. για ραντεβού: 2310 400 463) , ώστε να εκτιμηθεί η κατάστασή τους και να σχεδιαστεί το θεραπευτικό τους πλάνο.